Miért jó Pannonhalmisnak lenni? (diákoktól, szülőktől hallottuk)

 

Dicsérő szavak, melyeket iskolánk kapott

Kedves Igazgató Asszony!

Hosszú ideje készülök, hogy írjak Önnek, de aztán végül úgy is most lett leginkább aktualitása, amikor megkaptuk visszajelzésüket arról, hogy gyermekemet felvették a gimnáziumukba. 
Azért terveztem, hogy jelentkezek pár sorral, mert bár szóbeli felvételi napján nem találkoztunk személyesen Önnel, de iskolájuk nagyon jó benyomást tett Szandira. Igaz rengeteg szorongással vágott neki a szóbelinek, de aztán a végeredményt tekintve nagyon boldog volt.
Köszönjük Önöknek ezeket az élményeket és nagyon várjuk a szeptemberi kezdést!
Üdvözlettel
R. V / 2024.05.08

 

Dear Erika and David - 

 

Thank you for allowing my team to visit your school on Thursday.  My team was blessed by visiting your students and learning about your ministry. We are humbled and joyful by your generous hospitality.  Thank you for inviting us to join you for a wonderful lunch together.  And please share our thanks to your students for their thoughtful gifts to us.  

 

Our association of churches in Illinois and Missouri is called the Great Rivers Region. We are establishing a partnership with our Baptist brothers and sisters in Hungary.  We currently support an international Baptist church and a Baptist school in Debrecen, sending teams of American volunteers to that school a couple times each year.  I would like to include your school in our partnership.

 

God is indeed at work among your students and faculty.  You are changing the lives of your students, and I praise God for your devotion and love.  I want you to know you have my support and the support of my churches.  We join you in prayer as you dream about expanding your building and renovating your high school.  And we will also commit to sending volunteer teams to help you with these projects.

 

I will have a team from Illinois traveling back to Hungary in March.  You met Gabrielle, who will be traveling with this team.  Her team would love to visit your school and students.  And I will return in August with another team from Illinois to help with your camp.  We are delighted to join with you in your ministry.

 

I believe God has brought us together for a divine purpose.  Let's please stay in touch and discuss how my churches and volunteers can help you in your ministry to these blessed children.

 

In Christ,

Rob

2022. 10. 22.

--

Rev. Rob Kirbach, OblOSB, MDiv, MA

Interim Associate Executive Minister, 

American Baptist Churches of the Great Rivers Region

 


 

"Kedves Erika néni!


Nem tudom szó nélkül hagyni a mai előadást, és úgy érzem nem volt elég a Kőrösi folyosóján a Barbi néninek elmondott gyors köszönetem. Így ezúton szeretném megköszönni a mai gálaműsoron szerzett fantasztikus élményt. Sok iskolai előadáson voltam már, de ilyen hatással még egyik sem volt rám. Az első perctől az
utolsóig élveztem. Sőt, sajnáltam, hogy vége van.

Hálásan köszönöm a rengeteg munkát, időt, energiát, amit beletettek ebbe a darabba. Önök és a diákok is. Fantasztikusak voltak a szereplők, a díszlet, a zene, a körítés. Ahogy elindult a darab. Bevallom még el is pityeredtem. Még a 80 éves apukám is. Tökéletes volt minden.


A kislányom azt mondta, hogy csodálatos dolog volt fent lenni a színpadon. Köszönöm, hogy a lányom ekkora élménnyel lett gazdagabb. Köszönöm, hogy minden diáknak jutott a rivaldafényből. Zseniálisan oldották meg, hogy ne maradjon ki senki. Egy családként működtek együtt. Nagyon tetszett.

Köszönöm azt is, ahogy készültek a darabra. Az odafigyelést, a kedvességet, a szeretetet. Nem beszélve arról a precizitásról, hogy mindig tudtam mikor mit kell csinálni, milyen ruha kell, hova kell menni. Ez nagyon nagy munka.

Örülök, hogy a lányom egy ilyen iskola tanulója lehet, ahol így odafigyelnek egymásra. Köszönöm, hogy így szeretik a gyerekeinket.
Elnézést, hogy ilyen személyes lett ez a köszönő levél, de tényleg nagy hatással volt rám ez a délután.

Még egyszer nagyon köszönjük az előadást is és a sok törődést, amit a gyermekeink kapnak.


Boldog karácsonyt kívánok!
Kenessey Zsófi
(Göncző Nóri anyukája 2019.)

 Tisztelt Igazgató Asszony, kedves Erika néni!
Tisztelt Igazgatóhelyettes Asszony, kedves Letti néni!


Hálás szívvel köszönöm az évzáró istentiszteletet.

A színdarabos évzárók is csodálatosak, emlékezetesek, „szívösszeszorulósak” (jó értelemben), de ez most egészen más volt, legalábbis számomra. Meghitt volt, családias, s bár először furcsának gondoltam, hogy a gyermekektől külön ülünk, de az együttlét végére rájöttem, hogy sokkal jobban tudtam így figyelni mindarra, ami ott történt és elhangzott. Nagyon örülök, hogy részesei lehettünk ennek az alkalomnak és, hogy ide tartozhatunk.

Köszönöm a sok munkát, türelmet, bátorítást ÖNÖKNEK és a Nevelőtestület minden tagjának, hogy példaként szolgálnak számunkra és gyermekeink számára.

Meghitt Ünnepeket kívánok szeretettel: (Tóth Irén 2019. 12. 23.)

 Kedves István!


Köszönjük szépen a Zsombiról írt észrevételeit. Igazán örülünk, hogy ilyen szépen beilleszkedett és jól érzi magát. Hálásak vagyunk, hogy ilyen osztályközösség tagja lehet és, hogy Ön az osztályfőnöke. Tegnap sajnos én nem lehettem ott, de a férjem nagyon pozitív élményekkel jött haza.
Köszönjük a mindennapos színvonalas munkájukat! Büszkék vagyunk, hogy ebbe az iskolába járhat!


Szép napot kívánunk!


Üdvözlettel:
Nádaskay-Gulyás Ildikó (2021.)

 Kedves István!


Oli szüleiként, szeretnénk megköszönni a hozzáállását, példamutatását, jó tulajdonságok elismerését+erősítését gyermekünkben.
Külön köszönjük szépen, igazi meglepetés és felejthetetlen ajándékként ért minket: Oliról a szerkesztett kép, és külön az őszinteség, és az, hogy igazán megismerte gyermekünket (jól látja, maximálisan egyetértünk benne) :-)!


A gyöngyfűzés is igazán remek ötlet, reméljük s biztosan Oli felismeri magát :-)!
Köszönjük szépen, hogy Oli oldottabb, és megbízik, felnéz önre, ezért továbbra is kérjük szépen, terelje és szeresse!


Hiszen a "szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletes a szeretetben." (1 János 4:18)
Őszinte szívvel kívánunk sok szép élményt, még sokáig jó egészséget és tiszta lelkesedést.


Üdvözlettel, tisztelettel és sok szeretettel: Oli édesanyja és édesapja (Szabóné Major Csilla 2021.11.)

 Kedves Erika néni, Letti néni, Zsuzsa néni, Dávid kalóz és Minden Szervező, Résztvevő!


Különleges élmény volt az egész családunknak a Gyöngyhalász, nem jártunk még hasonló rendezvényen eddig.
Külön köszönjük, hogy Alex részt vehetett a nyitó műsorban, nagyon örültünk neki mindannyian!
A videó is szuper, klassz emlék lesz! Jó látni, hogy itt az iskola jelmondata több mint egy jelmondat: ÉLŐ, valóságos.


Szép Napot kívánok!


Sarkadi KrisztinaKedves Erika!


Nem igazán tudom szavakba foglalni azt a hálát, amit az iskola felé érzek... Nem kevesebbet adtak nekünk, mint azt, hogy visszakaptuk a családunkat.
A tavalyi iskolaévünk a vége felé már teljes gyomorgörcsben telt, a saját gyerekemet rossznak láttam, szétesett a családi egység. Nem volt az életünkben az a megtartó szeretet, amit most a szó legszorosabb értelmében, a legmélyebben megtapasztalhattunk Önök által!


Tisztában vagyunk, hogy Alexszel 'van teendő', de kimondhatatlanul jó érzés, hogy úgy is tudják szeretni, ahogy most van - 'nem kész állapotban'...
Köszönöm a családunk nevében ezt az ajándékot kivétel nélkül mindannyiuknak!!!


Várjuk a keddi műsort, de most így előre is kívánok Áldott, meghitt ünnepeket!

Alex szülei (Sarkady Krisztina 2020. 10.)Kedves Erika,


Szeretnénk ezúton is megköszönni a névadó ünnepséggel egybekötött különleges karácsonyi alkalmat.
A tantestület áldozatos munkája és gyerekek lelkes, szívet melengető produkciója csodát teremtett. Nagyon köszönjük az élményt, nagy örömöt okozott nekünk. Kívánunk áldott, békességes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog újévet, további szép eredményeket és mindehhez sok lelki és testi erőt.


Üdvözlettel:
Mikesné Nagy Angyalka és a népes Pannonhalmi család apraja, nagyja (2014. 12.)


Iskolánk Google értékelései

"Nagyon örülök, hogy rá találtunk erre az iskolára, kisfiam problémái, miatt nem voltunk könnyű helyzetben iskolaválasztást tekintve. Első Csipegető foglalkozás után, azt, mondta a fiam ez az ő iskolája, ő ide szeretne járni, nekem is nagyon jó volt az első benyomásom mindenről, mindenkiről. Sajnos iskola indulás, nem volt zökkenőmentes. Túl nagy és túl sok volt a változás az ovihoz képest. Nagyon nehéz kezdet volt, azt hiszem mindenkinek. A tanárokkal való kommunikáció, együttműködés miatt sokat javult a helyzet, bízom benne a jövőben sikerül még jobban alkalmazkodnia a kisfiamnak az iskolai élethez. Ehhez a tanárok részéről adott türelem,és szakértelem.
Az osztályfőnökünk egy igazi hős, nagyon szuperül koordinálja, intézi, ápolja mindenki kis ügyes-bajos dolgát.
Családias hangulat, kis létszámú osztály, megfelelő és kellő mennyiségű fejlesztés, ezt jelenleg sok iskolában lehetetlen megoldani. Iskola felszereltsége is nagyon jó, fejlesztő eszközöket tekintve is, ez is sok helyen gondot okoz. Iskolában van a Gyöngyhalász Művészeti Stúdió is ahova a kislányom jár, még csak óvodás, viszont szeretettel fogadták a "nagy" iskolások őt, a kislányom pedig hétről hétre alig várja, hogy énekelni mehessen, nagyon jól érzi magát, ahogy ő mondta: "anya , én a színpadon érzem magam a legjobban! " erre pedig , a Stúdió lehetőséget biztosít a fellépésekkel."

 

"Az iskola kis méretű csoportokkal működik, így a gyerekekre arányosan több figyelem, jut a tanároktól, ami nagy előny. A gyerekek személyre szabott fejlesztéseket kapnak, ami hatalmas segítség számukra. Emellett különböző programokkal (túrák, kirándulások, kulturális programok, családi nap, Szív-napok, virágosítás-zöldítés) színesítik a gyerekek életét. Akármilyen probléma merül fel, szülőként teljes bizalommal fordulhatok akár az osztályfőnök, akár a vezetőség felé, ami mindig nagy megnyugvást jelent. Személyesen teljes szívből tudom ajánlani a Pannonhalmit mindazoknak, akiknek a gyermeke "nem illik bele a dobozba" és szeretetben, biztonságban szeretnék tudni általános iskolás évei alatt."

 

"Kisebb létszámú osztályok, élményalapú pedagógia, el-, és befogadó közösség jellemzi az itt tanító pedagógusokat, légkört. Számunkra nagyon pozitív, hogy projektnapokkal, számos belsős-, és külsős rendezvénnyel (pl.: napnyitogató, Túrabakancs, számos verseny, cipősdoboz akcióban való részvétel stb.) készülnek a gyermekeknek, valamint ténylegesen megvalósul a tehetséggondozás (sakk, Gyöngyhalász Stúdió stb.) is. A sakk, mint tanóra is szerepel az órarendben már a legkisebbeknek is :) Külön öröm, hogy van lehetőség a gyerekeknek Istentiszteleten részt venni, amelyek ráadásul még a szülők számára is nyitottak. Az udvar nagy és rendezett, klassz játszótérrel. Természetesen mindenkinek (diáknak-szülőnek-pedagógusnak egyaránt) vannak nehezebb napjai, de a gyermekünk igazán szeret iskolába járni és ez nagy öröm számunkra, szülőknek. Köszönjük, hogy Pannonhalmisok lehetünk :)"

 

"4. éve járjunk az utunk iskolánkban. Voltak buktatók vagy nehézségek, vagy nem mindig egyetértések, de leginkább rengeteg pozitív tapasztalás és pozitív fejlődés: Önállóság, felelősségtudat, hogy jobban kezdeményez, hogy jobban kiáll az osztály, de akár az iskola elé, kényszer nélkül, jelentkezik, mint egy igazi bátor s jó diák. Ebben más vagy több ez az iskola.
Nemcsak a szülőknek nyújtott törődés, hanem a Gyermekemnek adott, jelenleg legigazibban általa átélt szeretet, erkölcsi támogatás, lelki megnyugtatás van mindennapjaiban. Biztonságban van, a korábbi félelmei elmúltak, lámpaláz mindig van, de ez természetes velejárója az élet megfelelésében: a sikerben (kudarcot még mindig nehezen viseli), de az iskola által - szülői maximális segítséggel: hogy ott állunk mögötte -, ez is ugrásszerűen javul. Szeret ebbe az iskolába járni, az osztályt és a tanítóit szereti: vannak olyan tanárai, akiket különös rajongással vagy példaként felnéz - tisztel. (Akiket megsirat, ha már nem tanítja majd.)
Leginkább ezek a filozófiák jellemzik ezen intézményt:
"A legjobb tanár az, aki utat mutat."
"A szeretet soha el nem fogy, s általa mindenki gazdagodik."
Gyermekem s szüleiként is maximálisan ajánljuk a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskolát, mert itt többet: több elfogadást, több etikai-erkölcsi értékrendet; több figyelmet kapunk!"

 

"Nagyon örülünk, hogy évekkel ezelőtt rátaláltunk erre az iskolára! Fiaink egy nagyszerű közösségben töltik napjaikat, ahol értékes nevelő munka folyik.
A tanulók számos vetélkedőn és iskolai feladaton keresztül mérethetik meg magukat, képességeik megmutatásához, fejlesztéséhez pedig bátorítást kapnak. A tehetséggondozásra kiemelt hangsúlyt fektet az iskola."

 

"Minden gyereknek ilyen iskolát kívánok. Nagyszerűek a pedagógusok, a fejlesztők, nem tudok elég hálás lenni a munkájukért. Mivel az osztályok kis létszámúak mindenkire jut figyelem, van lehetőség differenciálásra. A gyerekek fantasztikus programokon vesznek részt. A hagyományos oktatás mellett rengeteg az élménypedagógiai program. Változatos és izgalmas projektek keretében tudják elsajátítani a tananyagot."

 

"Nagyon nehéz iskolát választani, nyilván a legjobbat szeretnénk a gyermekünknek. Amikor először megnéztem az iskolát és beszéltem az igazgatóval az első érzésem az volt, h megérkeztem, otthon vagyok! Szuper pedagógusok akik figyelembe veszik a gyerekek sajátosságait, kis létszámú osztályok, családias környezet. Remek programok az iskolán kívül és belül. Minden egyes összejövetelen tapintható a szeretet! Életem legjobb döntése volt h ezt az iskolát választottuk!!!"


"Sok nehézség, fájdalom, meg nem értès után egy olyan iskola, ahová a gyerek örömmel megy reggel, mert a tanárai - akik nem gyógypedagógusok - igazi, őszinte emberek, valódi szeretettel ès odafigyeléssel; ès igazából ez az - tùl a képzettségen, felkészültségen, szakmaiságon - amivel leginkább inspirálni, motiválni tudjàk őt, megszerettetni vele eddig lehetetlennek tűnő, tőle távol álló dolgokat is.
Ő boldog, èn pedig nyugodtan hagyom ott, mert végre jò kezekben van."

 

"Családias általános iskola, művészeti programokkal, projekt-tanulási módszerekkel, sok kimozdulással, úszásoktatással, városnézéssel, kirándulással stb. Akkreditált Kiváló Tehetségpont. Egy osztályba átlagosan 10 gyerek jár, így mindenkire jut figyelem. Inkluzív szemléletű oktatás: a gyerekben megkeresik az értéket, tehetséget, amit segítenek kibontakoztatni, és nem belepasszírozni akarják a hagyományos oktatás szűk kereteibe. Fellépések és országos versenyek segítik a megmérettetéseket és a fejlődést. Az SNI-s gyerekeket is sikeresen fejleszti a támogató környezet és a szakemberek, fejlesztő- gyógy- és pszichopedagógusok. A Sakk Stúdió fejleszti a logikát és számos más funkciót, a Gyöngyhalász Művészeti Stúdió az ének-zenei, színpadi és önismereti készségeket, az angol nyelvtanulás és a külföldi jutalom utazások a nyelvérzéket és a világlátást."


"A legjobb iskola. Családias, barátságos és nyugodt környezet. Itt nagyon fontos a pedagógusoknak, hogy a gyermek jól érezze magát, mert csak akkor tud jól tanulni. Nemcsak a tanulásra, hanem a nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Egyénileg fejlesztik őket, ill. tehetséggondozzák.
Szinte mindenféle fejlesztés elérhető, nem kell külön elvinni a gyermeket még suli után.
Teljes szívemből ajánlom!"


"Az osztályok kis létszámúak, családiasak. Az élményalapú oktatás és a projekt hetek nagyon élvezetesek a gyermekem számára, sokat tanul belőlük. A közösségi programok (farsang, iskolai előadások, kirándulások) színvonalasak."


"Szeretetteljes tanári gondoskodás és színvonalas oktatás magasan képzett, összetartó pedagógusokkal. Jó iskolavezetés. Szoros együttműködés a szülőkkel. Változatos programok, projektnapok segítik az élmény alapú tanulást. Barátságos tantermek, szép, rendezett udvar. Sok tehetséges gyermek. Jól döntöttünk, hogy ezt az iskolát választottuk.


"Minden gyereknek ilyen iskolát kívánok. Nagyszerűek a pedagógusok, a fejlesztők, nem tudok elég hálás lenni a munkájukért. Mivel az osztályok kis létszámúak mindenkire jut figyelem, van lehetőség differenciálásra. A gyerekek fantasztikus programokon vesznek részt. A hagyományos oktatás mellett rengeteg az élménypedagógiai program. Változatos és izgalmas projektek keretében tudják elsajátítani a tananyagot."

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK